collage_object kopiera

Hej!

Jag heter Inger och är född i Hudiksvall 1957 men uppväxt i Delsbo. Fick min första katt när jag var 3 år och sammantaget så har jag nog delat mitt liv med en eller flera katter i över 40 år.Har även varit hundägare, men i grund och botten så är jag nog en typisk "kattmänniska".


Jag bor sedan många år i Köping där jag delar min vardag med mina norska skogkatter som presenteras påannan plats här  på min hemsida.  Jag har även 4 utflugna barn med familjer. Efter att jag fick ta bort min gamla katt 2003 så svor jag på att aldrig mera fästa mig vid ett djur igen. Gjorde total utrensning, då jag kände att jag aldrig kommer att klara av att skiljas från djuret (läs katten).

Detta var ett beslut som jag höll stenhårt på jag  helt apropå hamnade på Bustassens hemsida. Hm, Norsk skogkatt hade jag kommit i kontakt med för många år sedan då en svägerska hade en sådan men att själv skaffa en hade jag inte en tanke på.

 Hur som helst så skickade jag ett försynt mail till Carro där jag talade om hur fin sida hon hade och vilka söta små gryn hon hade. Jag berättade lite kortfattat om mig själv, och även att jag INTE var intresserad av nån kattunge, men att hon gärna fick höra av sig till mig om hon ville.

Jag hann väl inte mer än hem innan hon ringde och bjöd upp mig till sitt hem, och jag tackade ja till en liten helgutflykt. Men jag sa att nån katt blir det inte. Nu kan ni ju själva räkna ut hur det gick.

Jag blev än en gång med katt, och denna gång en RASKATT för första gången. Vilken lycka! och den har upprepats flera gånger, och i och med det har familjen utökats.

                    UPPFÖDNINGEN

Vi följer de hälsoprogram som finns och testar alla katter som går eller gått i avel regelbundet mot HCM.

Katterna är GSDIV-fria samt testas mot FIV/FELV före parning.
Naturligtvis ska även katternas respektive partner vara testad.

Målsättningen med uppfödningen är i första hand att föda upp sunda, rastypiska och trevliga sällskapskatter.Därav strävar jag efter att få så låg inavelsgrad  på mina avkommor det går utan att behöva göra avkall på förfädernas hälsa och temperament.

Personligen tycker jag detta är viktigare än ett klatchigt yttre.Men för den skull ska inte rasstandarden få stryk på foten.

Om de sedan passar till utställning eller avel så räknar jag det som ett extra plus naturligtvis.


Jag har beviljats tillstånd av Länsstyrelsen i Västmanlands län att bedriva kattuppfödning enligt 6 kap. 4 § djurskyddslagen

Diplomerad uppfödare sedan den 8 maj 2009.

Att vara SVERAK-diplomerad uppfödare är att betrakta som en kvalitetssäkring – för kattköparen likväl som för uppfödaren.
Uppfödaren åtar sig att vara uppdaterad med, ta del av och följa nya beslut, regler och författningar samt aktivt agera för katten som sällskapsdjur och för god djurhållning.
Gick Pawpeds G1 hösten 2010Tog min examen i Pawpeds G2  den 26 April 2012.